Direktor KPZ Zenica
58

Isak se pohvalio nabavkom tegova, strunjača i boksačkih rukavica: U zatvoru moraju biti u formi

M. G.
Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici, istakao je, kako kaže, "napredak koji je postignut od kada je preuzeo funkciju".

Isak se pohvalio nizom projekata koji su već pokrenuti ili su u planu za ovu godinu, uključujući, kako navodi, nabavku uniformi, rušenje i izgradnju nove zgrade Paviljona I, rekonstrukciju zgrade Uprave, zamjenu postojeće ograde uz Glavnu gradsku magistralu i ulazne kapije.

Osim infrastrukturnih projekata, Isak je naglasio važnost unapređenja uslova rada za zatvorske policajce. Završena je nabavka opreme za teretanu u kojoj policajci treniraju, održavajući tako formu i spremnost.

"Kada sam preuzeo Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici, zatekao sam mnoštvo stvari koje su dotrajale i bile zapostavljene. Shodno tome, dočekalo me mnogo posla koji nastojim, u skladu s mogućnostima i budžetom kojim raspolažemo, što više završiti. Krajnji cilj je unaprijediti uslove rada zatvorskim policajcima, ali i stvoriti uslove za maksimalnu sigurnost. Uvjeren sam kako će nova oprema definitivno biti od koristi zatvorskoj policiji koja teretanu koristi kako bi trenirali, održavali formu i bili maksimalno spremni da odgovore svim zadacima i izazovima s kojima se susreću u radu", izjavio je direktor Isak.