Ministar policije FBiH
88

Isak: Večeras se u USK hapse osobe osumnjičene za teška krivična djela

D. Be.
Screenshot: BHRT (Foto: T. S./Klix.ba)
Screenshot: BHRT (Foto: T. S./Klix.ba)
Federalni ministar unutrašnjih poslova Isak Ramo večeras je izjavio da se u Unsko-sanskom kantonu odvijaju hapšenja više osoba osumnjičena za teška krivična djela.

"Dok sam kod vas na televiziji vode se ozbiljne akcije u USK gdje su mnogi ljudi lišeni slobode za teška krivična djela. Akcija je u toku, ali sutra ćete imati saopćenje I bit ćete pozitivno iznenađeni šta radi uprava policije", rekao je Isak.

On nije otkrio ko su mete akcije, ali je riječ o međunarodnoj akciji koja je počela jutros i koju provode službenici FUP-a i MUP-a RS-a na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona i Republike Srpske na ukupno 13 lokacija.

U saradnji sa Europolom, agencije za provedbu zakona u više evropskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Evropske unije), provode aktivnosti pretresanja imovine i osoba, osumnjičenih pripadnika međunarodne grupe za organizirani kriminal koja duži vremenski period djeluje na području Zapadne Evrope.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.