Saznaje Klix.ba
86

Istražuje se način imenovanja aktuelnog direktora Rada zbog sumnje u političku korupciju

D. Be.
Direktor KJKP Rad Nijaz Salamović
Direktor KJKP Rad Nijaz Salamović
U Sarajevu je jutros priveden direktor KJKP Rad Nijaz Salamović, inače kadar Naroda i pravde (NiP). Kako saznaje Klix.ba privedene su ključne osobe koje su vodile proces imenovanja aktuelnog direktora ovog javnog preduzeća.
Po nalogu postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Uprave policije MUP-a KS su rano jutros priveli sedam osoba koje se sumnjiče za nezakonitosti u komunalnom preduzeću Rad od 2021. do danas.

Prema nezvaničnim informacijama, postoji sumnja da su privedene osobe zloupotrijebile svoje ovlasti na odgovornim funkcijama unutar KJKP Rad, kao što su bivša direktorica i članovi nadzornog odbora, da bi Salamovića imenovali za novog direktora.

U toku dana se očekuju detalji o sumnjama tužitelja u konkursnu proceduru, istinitost biografije kandidata i imenovanje za direktora.

Kako saznajemo sumnja se u političku korupciju s obzirom da su privedeni članovi stranaka na vlasti, NiP-a i Naše stranke.

Salamović se, kako saznajemo, sumnjiči da je fingirao radni staž i radno iskustvo na rukovodećim poslovima.

Ono što je do sada poznato jeste da je sedam osoba privedeno, a pored Salamovića tu su i bivša direktorica Vera Arnautović, bivši predsjednik Nadzornog odbora KJKP Rad Reuf Sulejmanović i članica NO Lejla Dragnić i još tri osobe čija imena za sada nisu pozmata.