Apel vozačima
0

Iz BiHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i ponegdje uz riječne tokove iz BiHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle.

Jutros je frekvencija vozila na putevima u Bosni i Hercegovini slabijeg intenziteta, ali kako dan bude odmicao tako će se i intenzitet saobraćaja pojačavati.

Mole se vozači da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

"Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas. Apelujemo i na ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise", poručuju iz BiHAMK-a.

Na magistralnom putu Rogatica - Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez - Travnik, Kladanj - Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča - Ustikolina, Dobro Polje - Miljevina, Tomsilavgrad - Šuica, Bijeljina - Rača, Čevljanovići - Nišići i Semizovac - Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.