Kulturni sadržaj
0

Iz DEMOS-a smatraju da je Banjoj Luci neophodna koncertna dvorana: Grad ima potencijal

SRNA
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Član Predsjedništva banjalučkog Gradskog odbora DEMOS-a Damir Jovanić smatra da je u Banjoj Luci neophodno izgraditi koncertnu dvoranu jer grad ima potencijal da značajno unaprijedi i obogati kulturne sadržaje.

Jovanić je naveo da su u proteklom periodu Umjetnička škola "Vlado Milošević" i Akademija umjetnosti u Banjoj Luci odškolovali veliki broj vrhunskih umjetnika koji su postigli izuzetne rezultate na domaćim i međunarodnim scenama, što je dodatni razlog da Banjaluka što prije dobije koncertnu dvoranu, saopćeno je iz DEMOS-a.

"Po uzoru na gradove u regionu ova koncertna dvorana može biti multifunkcionalnog karaktera koja bi, osim koncertnih aktivnosti, mogla da služi i za organizaciju različitih simpozijuma, kongresa i drugih manifestacija koje okupljaju više od 400 posjetilaca", smatra Jovanić.

On je podsjetio da je Strategijom razvoja kulture za period od 2018. do 2028. godine predviđena izgradnja koncertne dvorane, ali da se ne čini ništa vidljivo što bi ukazalo će plan i biti realizovan.