Izdali saopćenje
86

Iz SDA danas poručuju da nisu potpisali podršku Amiru Puriću za načelnika Velike Kladuše

A. L.
Amir Purić (Foto: Naša stranka)
Amir Purić (Foto: Naša stranka)
Iz Opštinskog odbora SDA Velika Kladuša i Kantonalonog odbora SDA Unsko-sanski kanton kazali su kako ova stranka još uvijek nije potpisala sporazum o podršci bilo kojem kandidatu za načelnika Općine na predstojećim lokalnim izborima.
Ranije je saopćeno kako SDA, NS, SDP i DNZ - Krajiška stranka podržavaju Amira Purića iz Naše stranke za načelnika Velike Kladuše. Nakon toga je iz vrha SDA stigla reakcija da je problem glasati za nekoga ko je digao ruku za trenutku Vladu FBiH, pa je lokalna SDA očigledno promijenila mišljenje. To je jučer poručio Haris Zahiragić.

"Kao najsnažnija opoziciona stranka u Velikoj Kladuši, SDA je čvrsto opredijeljena za zajednički nastup svih probosanskih stranaka koji bi osigurao najširu moguću podršku društvenih, ekonomskih i političkih struktura Velike Kladuše zainteresiranih za prijeko potrebnu promjenu vlasti, odnosno pobjedu nad strankom presuđenog ratnog zločinca", saopćeno je danas.

Smatraju da zajednički kandidat opozicionih stranaka nema alternativu ako se žele ostvariti promjene na oktobarskim izborima i "vratiti Veliku Kladušu u ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine." Kako dodaju, uvjereni su da je to nadstranačko pitanje.

"Podrška SDA tom procesu ostaje neupitna. Proces nije finalizaran, sporazum nije potpisan, a uvjereni smo da će razgovori opozicionih stranaka biti nastavljeni s ciljem podrške jednom, zajedničkom kandidatu. Ukoliko takav sporazum ne bude postignut, SDA Velika Kladuša će u konsultacijama sa višim nivoima Stranke donijeti odluku o načinu nastupa na lokalnim izborima", zaključili su.