Sa Symphonyjem
13

Jericho Fondacija u Banjoj Luci predstavila svoje inspirativne aktivnosti

D. Be.
U četvrtak, 26. septembra, je održan prvi događaj Jericho Fondacije u saradnji sa IT kompanijom Symphony u Banja Luci.

Događaj je organizovan sa ciljem podizanja svijesti javnosti o radu Jericho Fondacije koja decenijama nesebično pruža pomoć mladim ljudima, studentima širom Bosne i Hercegovine koji nažalost nisu u mogućnosti da obezbijede visoko obrazovanje.

Pored direktne finansijske pomoći u vidu holističke stipendije, Jericho Fondacija pomaže u profesionalnom i personalnom usavršavanju studenata kroz mentorstvo, seminare o liderstvu i pružanju praksi u Americi i Bosni i Hercegovini.

Cilj ove večeri je bio da se okupljene zvanice, razne kompanije i biznisi, ali i pripadnici nevladinog sektora, upoznaju sa radom Jericho Fondacije te da se inspirišu sa njihovom misijom - da pomognu mladim generacijama u Bosni i Hercegovini, kroz direktne donacije ili partnerstva te pružanju praksi za studente.

"Vjerujemo da će se i u budućnosti što veći broj ljudi odazvati ovim humanim aktivnostima Jericho Fondacije, te svojim doprinosom obezbijediti još veći broj stipendija za naše mlade studente", naveli su.

Jericho Fondacija već 24 godine aktivno podržava studente iz cijele Bosne i Hercegovine, te trenutno broji preko 70 studenata koji su u programu, kao i više od 100 osoba koje su stekle visoko obrazovanje uz pomoć Jericho Fondacije.