Odlazi 1. septembra
98

Johann Sattler došao u oproštajnu posjetu Denisu Bećiroviću, naglašena važnost EU puta za BiH

N. Ž.
Johann Sattler i Denis Bećirović (Foto: Predsjedništvo BiH)
Johann Sattler i Denis Bećirović (Foto: Predsjedništvo BiH)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johanna Sattlera.

Bećirović se zahvalio ambasadoru Sattleru na podršci Bosni i Hercegovini u procesu evropskih integracija. Tokom razgovora, istaknuta je važnost zajedničke saradnje u vrijeme dobijanja kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine za članstvo u EU i donošenja odluke o otvaranju pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine s EU.

Sagovornici su konstatirali da to predstavlja ogroman podstrek za ubrzanu provedbu reformi u Bosni i Hercegovini, a istovremeno pokazuje da se ostvareni napredak u Bosni i Hercegovini valorizira.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler zahvalio se predsjedavajućem Bećiroviću na dobroj i korisnoj saradnji, kao i na iniciranju brojnih sastanaka koji su rezultirali konkretnim aktivnostima u pogledu ubrzanja puta Bosne i Hercegovine ka punopravnom članstvu u EU. On je naglasio da će evropski put Bosne i Hercegovine doprinijeti jačanju stabilnosti, solidarnosti i zajedničkih evropskih vrijednosti.

Johann Sattler i Denis Bećirović (Foto: Predsjedništvo BiH)
Johann Sattler i Denis Bećirović (Foto: Predsjedništvo BiH)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao je, između ostalog, da će ubrzanje puta Bosne i Hercegovine ka punopravnom članstvu u EU poboljšati ekonomsku situaciju u našoj državi. On je istakao da će snažniji angažman EU pomoći da se pokrenu procesi koji će osigurati bolji život svim građanima i zaustaviti odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine.

Denis Bećirović poželio je šefu Delegacije EU u BiH Johannu Sattleru uspješan nastavak diplomatske karijere.