Stanje se popravlja
67

Jutro nakon snažnog nevremena u Trebinju: Pao 141 litar kiše, saobraćaj gradom i dalje otežan

S. Š.
Jedna od ulica u Trebinju (Foto: BN)
Jedna od ulica u Trebinju (Foto: BN)
U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je za kratko vrijeme pala veća količina kiša, zbog čega je nastala šteta na saobraćajnicama i objektima. Među najteže pogođenim gradovima nakon jučerašnjeg nevremena je Trebinje.
Glavna ulica u Trebinju bila je potopljena, zbog čega je bilo onemogućeno, odnosno otežano kretanje i u ostalim dijelovima grada.

U Trebinju je za 24 sata palo 141 litar kiše, u Bileći 131, u Gacku 41, u Nevesinju 82 litra po kvadratnom metru, a sve nadležne raspoložive ekipe jučer su bile na terenu.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Stevan Bekan kazao je da je situacija jutros u Trebinju mnogo bolja te da su padavine prestale.

"Nadležne službe su vrijedno odradile svoj posao. U jednom momentu smo imali velikih problema. Oborinska kanalizacije nije mogla da akumulira tu količinu vode. Naše nadležne službe pokazale su spremnost i vrijedno su radile po najvećem pljusku da bi posljedice bile što manje. Prošli smo sa minimalno posljedica“, kaže Bekan za jutarnji program ATV-a.

Dodao je da je jučer nekoliko podruma potopljenja te da je zbog količine vode koja se nije uspjela akumulirati saobraćaj otežan. Također, dodao je i da je i danas najavljena kiša, ali u mnogo manjoj količini nego je to bio slučaj jučer.