Kadar SDP-a
111

Kandidaturu Zijada Lugavića za gradonačelnika Tuzle podržalo šest stranaka

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Aktuelni gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić kandidat je Socijaldemokratske partije (SDP) za još jedan mandat, a uz njega je stalno još šest političkih stranaka. To je zvanično potvrđeno na današnjoj konferenciji za medije, za vrijeme koje je istaknuto i to da se čeka odgovor Naše stranke.

Zijad Lugavić je aktuelni gradonačelnik Tuzle, a kao kadar SDP-a pretenduje na novi mandat. Sada i zvanično uz njega je pored matične stranke stalo dodatnih šest političkih subjekata, odnosno Tuzlanska alternativa, Narod i pravda, Socijaldemokrate BiH, BH Zeleni, Bosanski narodni front, Pokret demokratske akcije i nezavisni kandidat Nedžad Jusić.

Kako je rečeno, Lugavić je dobio podršku svih spomenutih stranaka u punom kapacitetu, prije svega jer je u skoro dvogodišnjem mandatu konkretnim primjerima pokazao da se može drugačije raditi nego u ranijim periodima. Ocijenili su ga osobom od iskustva, s jasno kreiranim vizijama za bolju budućnost Tuzle.

Naveli su i da se pred svima njima nalazi mnogo posla, uz naglasak da je u Lugaviću, kao osobi iz naroda, prepoznata jedna nova energija. Kako je poručeno, sposobnost u vođenju i realizaciji projekata, dosad su doveli do unapređenja kvaliteta života na prostoru Tuzle, a vizija budućnost je usklađena sa stvarnim potrebama svih građana.

"Velika mi je čast dobiti ovakvu podršku, ali je i dodatna obaveza i snaga, kako bi do izbora, ali i poslije toga radio još više, predanije te da u pravom smislu riječi realizujemo politike koje će u svom fokusu imati potrebe građana, privrednih subjekata i nevladinih organizacija. Samo na takav način možemo zajedno graditi kvalitetnu i prosperitetnu budućnost grada, koja će biti prepoznata od građana", kazao je Lugavić.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Slađan Ilić je kazao da su iskazivanju zvanične podrške prethodili razgovori učesnika današnje konferencije za medije u nekoliko navrata. Istaknuo je i to da današnjim činom nije napravljena predizborna koalicija.

"Ovakav broj političkih subjekata koji pružaju podršku jednom kandidatu dosad nismo imali kada su u pitanju lokalni izbori. Svi oni su vrlo ozbiljno shvatili trenutak i političku situaciju u kojoj se nalaze Tuzla i BiH i mi pokazujemo da smo spremni kreirati politike koje će biti javne, transparentne i za dobrobit svih građana Tuzle", naveo je Ilić.

Kako je zaključeno tokom današnje konferencije za medije, članovi SDP-a su razgovarali i sa predstavnicima Naše stranke, a njihov zvaničan stav o mogućem iskazivanju podrške Lugaviću bi trebao biti poznat uskoro, nakon obavljenih unutarstranačkih procedura.