Potpisan sporazum
1

Kantonalno ministarstvo infrastrukture obnavlja ratom oštećene krovove u Novom Sarajevu

S. Š.
Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović popisali su danas sporazum o sufinansiranju krovova oštećenih ratnim dejstvima na području Općine Novo Sarajevo.

"Ministarstvo, u okviru Projekta 'Stambeni razvoj - Sistemska sanacija objekata oštećenih ratnim dejstvima - krovova' po ovom sporazumu izdvaja sredstva u iznosu od 42.374,45 KM. S obzirom da je u Sarajevu još uvijek veliki broj objekata oštećenih ratnim dejstvima, Ministarstvo svake godine kroz ovaj projekt izdvaja sredstva iz Budžeta KS za sanaciju. Sredstva koja je Ministarstvo obezbijedilo u Budžetu za ovu namjenu pokrivaju 50 posto procijenjenih troškova. Ovim projektom trudimo se osigurati našim građanima zdraviji, kvalitetniji i ljepši prostor za život", rekao je ministar Bošnjak.

Dodao je i da su ovo projekti koji uključuju i građane na način da i oni izraze spremnost i obezbijede dio sredstava u cjelokupnom finansiranju te da će po ovom principu Ministarstvo nastaviti dalje u svim općinama u Kantonu Sarajevo.