Kadar SDP-a
98

Kenan Magoda imenovan za predsjedavajućeg povjerenstva Turističke zajednice KS

V. K.
Kenan Magoda (Foto:Facebook)
Kenan Magoda (Foto:Facebook)
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je novog predsjedavajućeg povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo. U narednom periodu ovu funkciju obavljat će nekadašnji direktor preduzeća "ZOI'84" Kenan Magoda.

Odluku o imenovanju Magode na ovu funkciju potvrdila je na zvaničnoj stranici i Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine čiji je Magoda član.

"Magoda je rođen u Sarajevu 1984. godine, gdje je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj. U dugogodišnjoj uspješnoj menadžerskoj karijeri vodio je različite kompanije iz oblasti marektinga, komunikacija, prodaje, sporta i kulture. Javnosti poznat i po tome što je kao 24-ogodišnjak izabran za direktora Rukometnog kluba Bosna. Tokom njegovog mandata, klub je ostvario zavidne rezultate i taj period je zlatnim slovima upisan u historiju BH sporta. Bio je direktor brojnih privatnih kompanija, a nekoliko godina je bio izvršni direktor Sarajevo film festivala. Vlasnik je i direktor privatne marketinške agencije", naveli su na stranici SDP-a.

Također, iz Socijaldemokratske partije su poručili kako ne sumnjaju da će Magoda na mjestu predsjedavajućeg povjerenstva Turističke zajednice ostvariti vidljive rezultate.

"Od 2019. do 2020. godine Magoda je bio generalni direktor KJP 'ZOI'84' gdje je ostvario zapažene rezultate, uprkos vremenskim uvjetima nepovoljnim za skijanje. Mediji su dosta pisali i o krivičnim prijavama koje je podnio protiv neregularnosti u radu prethodnih uprava ovog preduzeća, zbog čega su ga često napadali i izmišljali afere. Ne sumnjamo da će Magoda i u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo ostvariti vidljive rezultate uprkos činjenici da se radi o području koje je jako pogođeni pandemijom koronavirusa. Želimo mu mnogo uspjeha u radu.", stoji u saopćenju ove stranke.