Ulice skoro pa puste
184

Klix.ba u Sanskom Mostu: Građani u šoku i nevjerici zbog trostrukog ubistva

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Građani Sanskog Mosta su u šoku i nevjerici zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo u Gimnaziji u centru grada. U gradu vlada tišina, na ulicama rijetko koga možete sresti, a žuta traka oko škole još dugo će stajati.

U jutarnjim satima u Srednjoškolskom centru, u Gimnaziji u Sanskom Mostu Mehemed Vukalić izvršio je ubistvo direktora škole Nijaza Halilovića, profesorice engleskog jezika Gordane Midžan i školske sekretarice Nisvete Kljunić.

O tome kako je to jutros izgledalo ispričao nam je jedan od uposlenika ugostiteljskog objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini škole Selim Kamber.

"Jutros smo čuli neke zvukove iz škole, mislili smo da se nešto radi unutra. Nedugo nakon toga došla su dva policijska službenika i rekli nam da uđemo u objekat i da ne izlazimo i to smo uradili. Kasnije smo vidjeli šta se zaista dogodilo. Ovo je šok, teško je povjerovati da se nešto ovako dogodilo u Sanskom Mostu", kazao je Kamber dodavši da je poznavao sve učesnike današnjeg događaja.

U šoku su i uposlenici benzinske pumpe koji su svakog dana sretali učesnike današnjeg događaja. Ističu da je bilo teško povjerovati da se nešto ovako desi te da još ne mogu vjerovati šta se dogodilo.

Policijski službenici danas su oko 16 sati završili uviđaj u školi, a pogrebno društvo je odvezlo tijela ubijenih te će najvjerovatnije biti naložena njihova obdukcija.

U međuvremenu, policija je pregledala i putničko motorno vozilo Opel koje je bilo ograđeno trakom, a pregledu su prisustvovali i članovi porodice koji su pod pratnjom specijalne jedinice došli ispred škole.

Za sada još nije poznato da li će u Sanskom Mostu biti proglašen dan žalosti, a termin dženaze i sahrane ubijenih bit će poznat naknadno.

Također, zbog ovog događaja, izgledno je da će biti prolongiran i početak školske godine.