Večeras u 20 sati
26

Klixova predizborna debata u Mostaru: Duel Slavena Bevande i Đanija Rahimića

A. Ku.
Foto: A. L./Klix.ba
Foto: A. L./Klix.ba
U Klix Studiju večeras sa početkom u 20:00 sati se održava četvrta predizborna debata u kojoj učestvuju kandidati za Gradsko vijeće Mostara Slaven Bevanda (Hrvatska republikanska stranka) i Đani Rahimić (Koalicija za Mostar).

Treći učesnik debate je trebao biti Sanjin Hadžiomerović (Trojka), koji je u međuvremenu odustao.

Bevanda je po struci diplomirani pravnik i vijećnik je u aktuelnom sazivu Gradskog vijeća Grada Mostara. Predsjednik je Komisije za Statut, pravne akte i nadzor zakonitosti.

Rahimić je doktor tehničkih nauka iz oblasti građevinarstva, aktivista i poduzetnik. Trenutno je na poziciji v. d. direktora JP "Komunalno" Mostar, a ujedno je i kandidat Koalicije za Mostar za gradonačelnika.

Kandidati će govoriti o ekonomskom razvoju, komunalnim problemima, ali i razvoju obrazovanja, sporta i saobraćaja.

Bitno je naglasiti da se gradonačelnik Mostara ne bira direktno. Gradonačelnika biraju vijećnici u Gradskom vijeću i to dvotrećinskom većinom glasova.

Ako nijedan od kandidata ne dobije dovoljan broj glasova u prvom krugu, ide se u drugi krug izbora između dva kandidata koji su dobila najveći broj glasova u prvom krugu.

U naredni ponedjeljak sa početkom u 20:00 sati možete gledati debatu u kojoj će učestvovati aktuelni gradonačelnik Mostara Mario Kordić i Đani Rahimić.

Debatu u Klix Studiju moderira Emela Burdžović, a možete je pratiti na YouTube kanalu, Facebooku i portalu Klix.ba.