Nastavljene prepirke
676

Komšić odgovorio Konakoviću: Tvoje neznanje je toliko veliko i štetno da je rasprava besmislena

A. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon današnje press konferencije ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića i optužbi o "isporučenom suverenitetu" usmjerenih ka Bakiru Izetbegoviću i Željki Komšiću, oglasio se lider Demokratske fronte.
Konaković je pokazao dokumente iz 2011. godine prema kojem, po njegovoj tvrdnji, MUP RS-a ima pravo sa MUP-om Srbije uspostaviti bilo kakvu saradnju, praviti zajedničke timove, legalno i verificirano od strane BiH, što je usvojeno na oba doma Parlamenta BiH, prema njegovim riječima. Kako je kazao, dokument je potpisao Komšić, a Izetbegović je glasao za njega u vrijeme kad su obojica sjedili u Predsjedništvu.

Kako je rekao, ovi sporazumi pokazuju "koliko su vlasti u BiH bile nonšalantne, nisu znale ili je nešto drugo u pitanju".

Komšić mu je brzo odgovorio:

"Sa patološkim lažovom i lažima ne vrijedi raspravljati! Iako se na prvi pogled čini da se radi o Konakovićevom neznanju i neupućenosti, njegovo neznanje je tako veliko i štetno da svaki oblik komunikacije sa njim postaje potpuno besmislen", kazao je Komšić.

Inače, cijela priča je počela prije nekoliko dana kada je najavljeno da će pripadnici MUP-a Srbije doći u Banja Luku i tu biti tokom turističke sezone. SDA i DF su nakon toga kritikovale Konakovića koji je kazao da su upravo oni krivi što je do toga došlo.

Podsjetimo, iz Srbije su nakon velike medijske hajke odlučili da ipak neće poslati policajce svog MUP-a u Republiku Srpsku.