Washington
76

Komšić prisustvovao promociji filma "Kiss the future" u sjedištu Kongresa SAD-a

FENA
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je promociji filma "Kiss the future" na Kapitolu, sjedištu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država u Washingtonu, koju je organizovala Ambasada BiH u SAD-u uz sponzorstvo zastupnice u Kongresu Ann Wagner, saopćeno je iz njegovog ureda.

Promocija filma okupila je brojne predstavnike Kongresa, diplomatske predstavnike, članove međunarodne zajednice i državljane BiH koji žive širom SAD-a.

Komšić se zahvalio zastupnicima u Kongresu Ann Wagner i Tomu Suozziu, te svima koji su podržali organizaciju ove promocije, istakavši da je od velikog značaja kako za jačanje bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i SAD, tako i za promociju mira, razumijevanja i pomirenja.

Zastupnici Wagner i Suozzi poslali su poruke podrške Bosni i Hercegovini naglasivši kontinuiranu posvećenost Sjedinjenih Američkih Država stabilnosti i napretku BiH, potvrdivši i snažnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje.

Član Predsjedništva BiH Komšić narednih dana boravit će u Washingtonu gdje će imati sastanke sa zvaničnicima State Departmenta i predstavnicima energetskog sektora.