Štab NiP-a
357

Konaković: Čestitam Efendiću i Čomoru, mi imamo slatku pobjedu u Ilijašu

I. Sa.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Elmedin Konaković (Narod i Pravda) obratio se javnosti večeras tokom brojanja glasova na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

On je rekao da je ovo najteža kampanja ove stranke do sada, tačnije najteži izbori od osnivanja NiP-a zbog tragedije koja se desila u nekoliko mjesta zbog poplava i izgubljenih ljudskih života.

"Večeras imamo sjajne rezultate za načelnike: jednu od najuvjerljivijih pobjeda Nermina Muzura (Ilidža) koji je potvrdio svoj kvalitet i da građani znaju zapravo šta je politika i načelnički posao", rekao je Konaković.

Poručio je i kako imaju "slatku pobjedu u Ilijašu" gdje je pobijedio Amar Dovadžija. Prema njegovim riječima, ranije mu je "izmakla pobjeda glasovima iz inostranstva zbog famoznih vreća".

"Ekipa u Ilijašu je izdržala neprirodan pritisak, opstali su zajedno četiri godine bez uzmicanja", dodao je on.

Rekao je i kako je Adnan Bjelić gradonačelnik Srebrenika te Asim Aljić za gradonačelnika Živinica, prema dosadašnjim rezultatima.

"Čestitam i kandidatima za načelnike drugih stranaka u Sarajevu, posebno Efendiću (op.a. Semiru) i Čomoru (op.a. Eldaru) koji su napravili ubjedljive razlike, građani su im dali povjerenje i nadam se da će oni u interesu svih građana, tako da pravimo ambijent za bolji život u BiH", zaključio je Konaković.