Nastavak rasprave
74

Konaković poručio Dodiku da veže konja gdje mu aga kaže, on mu odgovorio: "Primio si se k'o saučešće"

V. K.
Elmedin Konaković i Milorad Dodik (Foto: Dejan Rakita/Pixsell)
Elmedin Konaković i Milorad Dodik (Foto: Dejan Rakita/Pixsell)
Nakon što je predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio kako će objaviti ekskluzivni snimak govora Elmedina Konakovića iz Luksemburga pa se našalio i objavio insert iz filma "Tri karte za Hollywood", rasprava između ove dvojice zvaničnika nastavljena je na društvenim mrežama.
Konaković je na društvenoj mreži X komentirao Dodikove najave objavljivanja snimka te ga je nazvao šaljivdžijom.

"Sinoć galamdžija, a danas šaljivdžija. Drami, prijeti, kuka, plače, al' na kraju konja veže gdje mu aga kaže", rekao je Konaković.

Vrlo brzo, uslijedio je i odgovor Milorada Dodika.

"Dino, bolan, znao sam da si levat, ali da si toliki levat, nisam ni pretpostavljao. Svi su još sinoć shvatili da te sprdam, samo si se ti primio k'o saučešće", poručio je Dodik.

Konaković je i nešto ranije također komentirao Dodikove poteze te je rekao kako on ne smije objaviti nikakav snimak.

"Bilo bi baš dobro da Dodik objavi 'ekskluzivni snimak' mog nastupa u Luksemburgu i šta sam govorio na sastanku sa ministrima vanjskih poslova EU, al' ja mislim da neće i da ne smije. Ne smije iz dva razloga, jedan je jer će cjelokupna javnost u BiH jasno čuti kako on kotira u EU i kakva je štetočina, a drugi je što će u veoma loš položaj staviti špijuna koji snima sastanke, a špijun mu svakako stoji za nijansu bolje od njega u krugovima EU", zaključio je Konaković.