Gradonačelnik zadovoljan
48

Kordić posjetio Covid bolnicu: Mostar se najuspješnije bori s pandemijom u čitavom regionu

G. Š.
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić posjetio je danas Covid bolnicu i ambulantu s pacijentima Domu zdravlja Mostar te rukovodstvima tih zdravstvenih ustanova iskazao zahvalnost za napore koje svi zdravstveni radnici već dvije godine ulažu u borbi protiv pandemije.

Podsjetivši da je prije dvije godine, kada se pojavio koronavirus bio u timu ljekara koji se borio s pandemijom ističe da i kao gradonačelnik redovno prati stanje na terenu i zna kako zdravstveni radnici riskiraju svoje živote i zdravlje u toj borbi, te im se odlučio zahvaliti u ime svih građana.

"Nekako sve ovo drugo traje i mi smo se navikli da oni tu postoje, pa čak ih možda malo i zaboravili. Mislim da je upravo vrijeme Božića i nove godine prilika da se prisjetimo da bi mi koliko toliko normalno živjeli u Mostaru postoje ljudi koji stvarno danonoćno rade i daju sve od sebe da imamo najbolje rezultate u čitavoj regiji bivše Jugoslavije", kazao je Kordić.

Naglasio je kako je covid realnost i da bi građani svojom odgovornošću trebali olakšati posao zdravstvenim radnicima.

"Sretan sam što imamo vakcine, a nesretan što ga ne koristimo da barem svojom odgovornošću malo olakšamo ovim ljudima njihov posao i da probamo negdje podvući crtu pod epidemiju, da završimo s tom pričom. To je očito sad na nama građanima i na našoj odgovornosti", kazao je mostarski gradonačelnik.

Šefica Covid bolnice Svjetlana Grgić naglasila je kako bilježe pohvalne rezultate u odnosu na cijelu BiH i da imaju izuzetnu saradnju zdravstvenih ustanova na svim nivoima.

"Hercegovačko-neretvanski kanton ima cijelo vrijeme skoro najvišu incidencu ali uprkos tome imamo zaista pohvalne rezultate u odnosu na cijelu BiH. To potvrđuje najniža smrtnost u kantonu i našoj bolnici", kazala je Grgić.

Odlične rezultate gradonačelniku Kordiću je predstavila i direktorica Doma zdravlja Mostar Kristina Bevanda s kojom je posjetio pacijente na liječenju, te uputio poruku svim građanima da budu odgovorni i da tako daju svoj doprinos te pomognu u borbi protiv pandemije.

Naglašavajući izvrsnu suradnju svih nivoa u gradu i kantonu tokom protekle dvije godine šefica Covid bolnice Svjetlana Grgić je istaknula kako je Mostar po rezultatima i uspješnosti izuzetan ako se uspoređuju rezultati ostatka države i regije.

Gradonačelnik Kordić također je posjetio Covid ambulantu, gdje se susreo s dr. Kristinom Bevanda, direktoricom Doma zdravlja Mostar, koja je upoznala s trenutnim stanjem u ambulanti. Zajedno su obišli i bolesnike koji su trenutno na liječenju.

Gradonačelnik Kordić još jednom je naglasio značaj i ulogu medicinskih radnika za cjelokupnu društvenu zajednicu i zahvalio na svemu što čine nesebično dajući svoje znanje i energiju.

I u povodu predstojećih blagdana gradonačelnik je pozvao sve žitelje da budu odgovorni i da na taj način daju svoj doprinos te pomognu u borbi protiv pandemije.