Reakcija iz SNSD-a
118

Kovačević o odlukama Konakovića: "Mali Dino hoće da bude veći Izetbegović od Bakira"

V. K.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević (SNSD) osvrnuo se aktivnosti ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića te je rekao kako se on predstavljao kao čovjek dijaloga.
Povodom reakcija koje se tiču zabrane slijetanja helikoptera u kojem se nalazio srbijanski zvaničnik Aleksandar Vulin, Kovačević je rekao kako se Konaković ne ponaša u skladu s ustavom.

"Mali Dino hoće da bude veći Izetbegović od Bakira. A predstavljao se kao čovjek dijaloga i budućnosti. Onaj koji hoće, umjesto u skladu sa Ustavom, da odluke donosi sam, na kraju će sam platiti i ceh. Samo polako", rekao je Kovačević.

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je za Klix.ba rekao da nije potpisao dozvolu za ulazak Vulina u BiH helikopterom, jer je riječ o čovjeku koji konstantno udara na suverenitet i integritet BiH.

Potpredsjednik u Vladi Srbije i bivši šef BIA-e Aleksandar Vulin ipak je stigao danas u Prebilovce kod Čapljine, ali ne helikopterom.

Vulin je po dolasku u Čapljinu netačno tvrdio da mu je pokušano da se zabrani ulazak u Bosnu i Hercegovinu, iako se nije radilo o toj vrsti zabrane.

"Ta mala pakost je trajala jednu noć, bili su veliki, važni, snažni, ali ja sam danas sa svojim narodom. Neka se oni raduju svojoj pakosti ali ja sam danas sa svojim narodom“, rekao je Vulin za ATV.