Šokirana viđenim
40

Krišto u Jablanici: Teško je govoriti nakon ovih stravičnih prizora, moramo svi raditi i živjeti zajedno

FENA
Foto: FENA
(Foto: FENA)
Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, u pratnji načelnika općine Jablanica Damira Šabanovića i premijerke Hercegovačko-neretvanskog kantona Marije Buhač, obišla je u subotu taj grad koji je teško stradao u bujičnim poplavama u noći s četvrtka na petak.

"Jako je teško govoriti nakon ovih stravičnih prizora koje sam vidjela u općini Jablanica. Čovjek naprosto ne može vjerovati. Na prvo mjesto moramo staviti ljudske gubitke. Ovdje su nestale cijele obitelji i moja iskrena sućut svima u ovoj teškoj situaciji", poručila je Krišto.

Dodala je kako se cjelokupno bh. društvo treba angažirati na saniranju posljedica ove prirodne katastrofe.

"U ovim najtežim trenucima moramo podići glavu i reći: moramo živjeti, moramo raditi, svi zajedno. Na žalost, morala nam se dogoditi ovakva situacija da nas sve skupa uveže da budemo usmjereni jedni na druge", kazala je predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

Ona je obećala pomoć svih razina vlasti kako bi se što prije otklonile posljedice bujičnih poplava u Jablanici i drugim bh. gradovima.

Načelnik općine Jablanica Damir Šabanović zahvalio je svima koji su priskočili u pomoć pogođenim područjima.

Po njegovim riječima, niti jedno naseljeno mjesto u općini Jablanica u ovom trenutku nije odsječeno, spasitelji su došli svuda gdje su bili potrebni i pružili pomoć svima onima kojima je pomoć bila potrebna.

Kazao je kako je veliki broj ljudi i mašina angažiran na probijanju i čišćenju saobraćajnica.

Krišto će nakon Jablanice obići i Konjic, Kreševo, Kiseljak i Fojnicu.