Vijeće ministara
72

Krišto: Uputila dokument o našoj trenutnoj usuglašenosti za Plan rasta uz već poznati sporni dio

FENA
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je za Fenu da je u cilju daljnih aktivnosti i nastavka sudjelovanja u procesu Plana rasta za Zapadni Balkan danas Europsku komisiju informirala i uputila dokument o našoj trenutnoj usuglašenosti kada je u pitanju Plan rasta.

"Informirala sam Europsku komisiju o razini usuglašenosti Refomske agende uz naglasak na sporni dio koji je uveliko već poznat i javnosti. Radni tim nastavlja s radom i usuglašavanjem uz svakodnevne konzultacije s Europskom komisijom. Također, napominjem kako se ovim korakom priključujemo zemljama regije te da konačno usvajanje Lista reformi i Reformska agenda tek predstoji nakon potpisivanja Sporazuma o instrumentu i Sporazuma o zajmu, u skladu s procedurom predviđenom važećim zakonima u BiH. Bosna i Hercegovina mora nastaviti dinamiku integracijskog procesa, a onaj suštinski dio pronalaska rješenja ostaje naša odgovornost i obveza", ističe predsjedateljica Krišto. 

Ona će narednih dana u Briselu zajedno s ostalim liderima zemalja Zapadnog Balkana imati razgovore s predstavnicima Europske komisije o Planu rasta i drugim reformskim aktivnostima.

Podsjetimo, BiH još nije usaglasila dokument za Plan rasta jer ne postoji saglasnost oko nekoliko pitanja, poput popunjavanja Ustavnog suda BiH. Naša zemlja bi mogla izgubiti 70 miliona KM ukoliko ne pošalje usaglašeni dokument.