Potpredsjednik FBiH
166

Lendo: Ne daj Bože vlasti koju mora čuvati policija, zatvaraju naše heroje

I. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Danas prije sjednice Zastupničkom domu Federacije Bosne i Hercegvoini javnosti se obratio potpredsjednik Refik Lendo.

Lendo je poručio da su odlukom visokog predstavnika "prekriženi Bošnjaci, on i Klub Bošnjaka, a oni koji trebaju da izglasaju nešto što nije po Ustavu i što je loše za Federaciju BiH sada ih čuva na 200 policajaca."

"Ne daj Bože vlasti koju mora čuvati policija. Pojedine stranke nastoje Bošnjacima pamet da zanemare, da se ne sjećamo naše hisitorije, da se ne sjećamo šta se desilo 1992. godine do 1995. godine. Zatvaraju nam naše heroje i ne daju nam da se sjećaju", rekao je.

Lendo je naveo da je na sjednicu Zastupničkog doma išao sa ostalim Bošnjacima podignute glave te da je čuo podršku od građana koji su prolazili pored.

Naveo je i da stranke koje čine Trojku lažu govoreći da je odluka Schmidta kratkoročna kojom je samo odlučio zaobići Lendu i od iduće godine dati vlast HDZ-u.

Upitao je i zašto visoki predstavnik nije tražio da Bošnjaci danas traže svoj nacionalni vitalni interes kroz dvije trećine, već samo nakon godinu dana da to može uraditi HDZ.

"Ovo što Trojka govori da su dugoročne mjere, oni lažu, ovo su kratkoročne mjere kojima je mene zanemario Ovo što je uradio jučer i šta je predstsavio za sljedeću godinu, napravljeno je u dogovoru sa HDZ-om", poručio je.