Veliko polje
453

Lovci organizovali veliko druženje na Igmanu: U obilju hrane i brojnim takmičenjima uživale sve generacije

V. K.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Savez lovačkih organizacija u BiH priredio je na Igmanu, tačnije na Velikom polju veliko druženje lovaca, a kao i prethodnih godina i ove su zabilježene brojne aktivnosti.

Nakon što su se okupili na Velikom polju, lovci su priredili defile, a potom su predstavnici Saveza lovačkih udruženja BiH potpisali memorandum o saradnji s Lovačkim savezom Slovenije čime će se dodatno unaprijediti razmjena iskustava, ali i konkretna saradnja u pogledu lova.

Baš kao i prethodnih godina, lovci su i ove godine priredili brojne takmičarske igre, a održana je i izložba lovačkih pasa, sportsko takmičenje pionira u gađanju zračnom puškom.

Kada je riječ o izložbi pasa, ove godine prijavljeno je njih preko 60, najbrojniji su, prema riječima lovaca, slovački kopovi i bosanski oštrodlaki goniči - baraci.

Za ljubitelje gastronomije organizovan je i izbor najboljeg lovačkog jela (gulaš, paprikaš), a birala se i najljepša zastava.

Također, organizovana su i takmičenja u disciplini potezana užeta i bacanja kugle.

Tradicionalno, ovu manifestaciju prate sve generacije pa su se tako na igmanskom Velikom polju mogli vidjeti i oni najmlađi posjetioci kao i veterani u lovu.