Zbog BRICS-a
0

Magazinović: Dodik potvrđuje svoj politički pravac i ponovo ispituje granice Zapada

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Šef Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović rekao je da Milorad Dodik potvrđuje svoj politički pravac i ponovo ispituje granice Zapada.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Kazanju da je BRICS (akronim od Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) njedina sigurna, stabilna alternativa postojećem uređenju svijeta i da treba da ojača još više.

"To bi bila samo njegova stvar da se posljedice ne odnose na državu u cjelini. Jasni su svima, pa i Miloradu Dodiku, ranije utvrđeni vanjskopolitički prioriteti Bosne i Hercegovine, u čijoj izradi su učestvovali i kadrovi SNSD. Također mu je jasno da je trgovinska razmjena Bosne i Hercegovine dominantno usmjerena na zemlje Europske unije i susjedne države", kaže Magazinović.

Ukratko, kaže on, od ovog izleta niko neće imati koristi, pa ni sam Dodik, a postoji potencijalna šteta za državu u cjelini.

"Preciznije, manje bi štete bilo da je ovaj sastanak gledao kući na televiziji, umjesto što će ga gledati uživo", zaključio je Magazinović.