Nakon iskrivljene izjave
335

Majke Srebrenice poručile Ani Brnabić: "Spustite glavu i sramite se"

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Majke Srebrenice danas su reagovale na sramni napad predsjednice Narodne Skupštine Republike Srbije Ane Brnabić na predsjednicu Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Muniru Subašić.
Izjavu Ane Brnabić su nazvale ogavnom te su je podsjetile da su njihova djeca mrtva, a ubili su ih oni koji utočište nalaze u državi koju Brnabić predstavlja.
"Munira Subašić nikada i nikome nije naudila niti je prijetila da će za jednog Srbina biti ubijeno stotinu muslimana. Spustite glavu i sramite se", poručile su Majke Srebrenice.

Podsjećamo, Brnabić je manipulisala izjavom koju je dala Subašić te je optužila da da prijeti djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Meni je žao što gospodin Vučić nije bio sponzor Rezolucije što to nije pokrenuo i što nije postao Willy Brandt pa da živimo zajedno u miru rahatluku i poštovanju jednih drugih. Možemo imamo mjesta za sve ljude u BiH i za Srbe i za Muslimane i Hrvate", zapravo je kazala Subašić na kraju svog govora, poručujući da se trebamo okrenuti prijateljstvu u budućnosti.