Rješavanje krize
23

Mektić posjetio Unsko-sanski kanton: Razgovori o smještaju migranata

SRNA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić posjetio je danas Unsko-sanski kanton, gdje je sa predstavnicima lokalnih vlasti razgovarao o smještaju i zbrinjavanju migranata koji borave na ovom području.

Mektić se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Anelom Ramićem i vršiocem dužnosti policijskog komesara Šerom Družićem sa kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji i mjerama koje preduzimaju za očuvanje javnog reda i mira, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

On je zahvalio policiji Unsko-sanskog kantona za iskazanu profesionalnost i angažman u rješavanju migrantske situacije na području ovog kantona.

Mektić je posjetio Veliku Kladušu, gdje je sa članovima Skupštine opštine razgovarao o smještaju migranata koji se trenutno nalaze u šatorskom naselju u ovoj lokalnoj zajednici.

On je zajedno sa šefom misije Međunarodne organizacije za migracije Peterom van der Everertom obišao prihvatni centar Sedra kod Cazina, gdje su trenutno smještene migrantske porodice sa djecom.

Od početka godine registrovan je ulazak 11.376 migranata u BiH, čiji krajnji cilj su zemlje zapadne Evrope i prema podacima sa terena većina njih je već napustila teritoriju ove zemlje, dodaje se u saopćenju.