Zamjenik ministra
130

Mijo Krešić: Gnusne su laži da sam upleten u tajnu akciju hrvatskih diplomata i obavještajaca

Piše: Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić oglasio se nakon priče da je bio upleten u tajnu akciju hrvatskih diplomata i obavještajaca o navodnom naoružavanju selefija u BiH, a sve kako bi se dokazale tačnim tvrdnje predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome kako je "BiH leglo terorizma".

"Budući da su u javnosti plasirane gnusne laži putem teksta na portalu zurnal.info, a što je prenio veliki broj medija, želim istaći da je to proizvod konstrukcija paraobavještajnog podzemlja, a koje imaju za cilj kompromitaciju mene kao zamjenika ministra sigurnosti BiH", kazao je Krešić za Klix.ba.

Hrvatski obavještajci vrbovali selefije da prenose oružje u mesdžide u BiH

SOA: Odbacujemo sve navode o naoružavanju selefija, tražili smo od OSA-e da se očituje

Plenković o vrbovanju selefija u BiH: To je kreativna manipulacija i besmislica

Džaferović najavio da će pokrenuti temu vrbovanja selefija na teritoriji BiH

Dodaje da su ovako izrečene lažne konstrukcije vjerovatno pokušaj skretanja pažnje sa istinske borbe protiv nasilnog ekstremizma, terorizma i svih pojavnih oblika kriminala, što, kako kaže, glasno zagovara u svom radu kroz cijeli mandat, a sve s ciljem stvaranja boljeg sigurnosnog ambijenta, što je garant cjelokupnog napretka BiH.

"To ujedno oslikava jasnu smjernicu politike HDZ-a BiH i nikakve lažne konstrukcije neće nas omesti na tom putu. Pretpostavljam da su sudionici koji su sročili sve laži iznesene u tekstu tražili način kako skrenuti pažnju s priče o povratku BiH državljana koji su bili dio jedinica ISIL-a, kao i okupljanja pripadnika ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu, a što nažalost ima odobrenje i određenih politika u BiH koje žele zaustaviti bilo kakav napredak i evropski put", istaknuo je Krešić.

Naglasio je da rezolutno odbacuje bilo kakvu povezanost s kriminalnim aktivnostima koje su navedene u tekstu.

"Želim isto tako naglasiti da ću upotrijebiti sva pravna sredstva radi zaštite svoga integriteta i zatražiti procesuiranje onih koji su iskonstruirali ovakve gnusne laži i plasirali ih u javnost", poručio je Krešić.