Iznosi se prljavi veš
129

Miletić kritikovao Fortu zbog izjava o sastanku sa Šestorkom: Nije tačno da sam zadovoljan

S. Š. U.
Screenshot: BHT1
Screenshot: BHT1
Nakon što je jučer predsjednik Naše stranke Edin Forto komentirao da su razjašnjene kritike državnog zastupnika Zlatka Miletića (Za nove generacije) upućene sada već Šestorki, Miletić je ponudio vlastiti komentar.
Jučer je Forto potvrdio da je 9. januara održan sastanak sa Miletićem koji je trajao četiri sata na kojem su navodno razjašnjene kritike koje je državni zastupnik stranke Za nove generacije uputio NiP-u, Našoj stranci i SDP-u, a sada je Miletić odgovorio da Fortine izjave nisu potpuno tačne.

"Tačno je da je taj sastanak bio. Trajao je četiri sata. Jedan od zaključaka je bio da ne izlazimo u javnost o sadržaju tog sastanka, ali pošto pojedina gospoda iz te Šestorke, Osmorke da ih nazovemo kako god ne mogu da otrpe pa moraju izaći i vidim govore stvari koje prvo nisu tačne, ovo je dobra prilika da ih demantujem", istakao je Miletić za BHT1.

Mišljenja je da je Forto tokom gostovanja u Jutarnjem programu BHT-a rekao "dvije neistinite ili djelimično istinite tvrdnje".

"Prva je da su oni meni k'o biva pojasnili sve što se dešavalo. To je tačno, ali nije dodao da ja sa njihovim pojašnjenjima nisam zadovoljan niti sa bilo kojom radnjom kada je u pitanju čitava uspostava Vijeća ministara. Druga stvar koja je bitna, rekao je da je sve te stvari Nermin (Ogrešević) sve te stvari trebao meni prenositi, da je on bio informisan. Apsolutno nije tačno, nije bio dovoljno informisan i nije trebao njega informisati već profesora Marjanovića jer ja nisam u NES-u već sam u Za nove generacije", naglasio je Miletić.

Podsjeća kako je sve ono što tvrdi za predsjedavajućeg Vijeća ministara i pojedinim ministrima njegov dugogodišnji stav te da o tome postoje dokazi koji se lako mogu pronaći.

"Zaista je degutantno da ponovno imamo situaciju kao sa ovim Vijećem ministara, da imamo ljude koji 'su skloni tome da izvršavaju krivična djela'", mišljenja je Miletić.

Podsjećamo, Forto je kazao kako smatra da Miletić ne bi u javnosti nastupao kako je to radio, kritikujući pojedine stranke koje učestvuju u radu Šestorke na državnom nivou, da je imao sve informacije koje su mu navodno prezentirane na sastanku koji je održan prije četiri dana.