Predsjednik SDS-a
34

Miličević traži od Viškovića da podnese ostavku zbog velikih zaduženja Vlade RS-a

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević zatražio je hitnu ostavku premijera Republike Srpske (RS) Radovana Viškovića i njegove Vlade zbog, kako je naveo, katastrofalnog upravljanja javnim finansijama.

"Iako je Milorad Dodik ugurao Viškovića da još dvije godine bude na čelu Vlade, Viškoviću je vrijeme da pokaže odgovornost i podnese ostavku. Trenutna Vlada nije sposobna da vodi Republiku Srpsku. Deficit je samo za prošlu godinu iznosio preko 300 miliona KM, a čak 806 miliona KM budžeta je pokriveno novim zaduženjima. Ova vlast samo proizvodi dugove i uništava budućnost Republike Srpske", izjavio je Miličević.

On je dodao da je korupcija u Vladi uzela maha, a afere koje potresaju Republiku Srpsku samo potvrđuju koliko je kriminal postao osnovni metod rada ove vlasti.

"Odlaganje poreskih dugova od 270 miliona KM i rast kamatnih stopa na obveznice na šest posto pokazuje da investitori više nemaju povjerenja u finansijski sistem Republike Srpske. Ovakva situacija će uskoro ugroziti redovne isplate plata i penzija, i gura nas u sve veću neizvjesnost" rekao je Miličević.