Negirao krivicu
36

Miloš Lukić potvrdio da je bio na ispitivanju u SIPA-i: Pravo je na strani RS-a

Klix.ba/SRNA
Foto: SNSD
Foto: SNSD
Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić potvrdio je da je bio na ispitivanju u Agenciji za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) i negirao sve što mu se stavlja na teret.

Naglasio je "da se institucije RS drže i držat će zakona” koji budu doneseni u tom entitetu.

"Ključna stvar je da, kao vršilac dužnosti direktora, svoj posao temeljim isključivo na zakonu, a zakon nam je stavio u obavezu da objavljujemo sva akta koje prema nama upute institucije Republike Srpske", tvrdi Lukić.

Ocijenio je da je pravo na strani Republike Srpske.

"Zato se digla i velika prašina koja se odnosi na Službeni glasnik koji je radio isključivo po zakonu. Kako tumačiti tek to ako neko napada na druge institucije čiji legalitet i legitimitet proističe iz volje naroda, koja jeste ono najjače u svakom društvu?", smatra Lukić.

Tvrdi kako je sve dio dugog niza pritisaka prema RS, koji imaju cilj da se u jednom trenutku dođe do nekih ljudi koji bi bespogovorno izvršavali sve što im se stavi na sto.

"To je jedan konglomerat pritisaka i ucjena, ali mislim da će, kao i to sada, i u budućnosti biti bezuspješni. Ne znam kako iko može zamisliti da će u bilo kojem momentu u Republici Srpskoj postojati bilo ko, ko će sprovoditi odluke na njenu štetu", rekao je Lukić.