Policijski izvještaj
242

Mirna novogodišnja noć u Tuzli, proslava uz 10.000 osoba protekla bez incidenata

A. K.
Najmasovniji javni doček Nove godine bio je u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Najmasovniji javni doček Nove godine bio je u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Iza građana Tuzlanskog kantona nalazi se novogodišnja proslava, koja je protekla mirno u sigurnosnom smislu. Na javnim dočecima nisu zabilježene incidentne situacije.
Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona naveli su da je javni red i mir u protekla 24 sata narušen četiri puta, a evidentirano je izvršenje dva krivičnih djela.

"Dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća. Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede, šest lake i za dvije osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK, naglasivši da su njihovi službenici tokom novogodišnjih praznika intenzivirali aktivnosti na terenu u cilju očuvanja stepena sigurnosti građana.

U Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli građanima je pruženo 190 zdravstvenih usluga, dok su dežurni vatrogasci imali dvije intervencije i to jednu tehničku i gašenje kontejnera.

Inače, najmasovniji doček Nove godine na otvorenom upriličen je u Tuzli, a na tamošnjem Trgu slobode bilo je prisutno više od deset hiljada osoba. Građani su se odlično zabavili uz Zabranjeno pušenje i vatromet, a cijeli događaj je protekao bez incidenata.