Klix studio
82

Mirza Selimbegović: Odstupit ću ako ne ispunim obećanja, Efendić je odbio novac za projekte

I. Sa.
Mirza Selimbegović (NiP) je kandidat Trojke za načelnika sarajevske Općine Novi Grad i bio je gost Klix Studija pred oktobarske izbore, a njegov protukandidat Semir Efendić iz SBiH je odbio gostovanje.

On je bio i dio općinskog vijeća Novi Grad tokom dva mandata, a njegova obećanja tokom eventualnog mandata se odnose na izgradnju škola, koncertne dvorane, garaža...

Na konstataciju Efendića da Selimbegović "nije dovoljan pristojan" te da zato odbija gostovanje, naš gost je rekao da ga to ne iznenađuje te da "nije prvi put da tako nastupa".

"Efendić vrijeđa u nedostatku argumenata, a smatram da bi nakon 12 godina trebao odgovarati na neka pitanja", naveo je Selimbegović te dodao:

"Kroz kampanju se dosta toga ogolilo. Mi smo istakli naše reference, morali smo pričati i o onome što nemamo kako bi građani uporedili".

Iznio je stav da su građani i prije četiri godine rekli kako su za novog načelnika te da su "postojale sumnje" u taj izborni process.

Selimbegović je rekao kako se Efendić nedovoljno bavi općinom i svojim poslom, što se vidi kroz realizaciju budžeta i kapitalnih projekata.

Istaknuo je primjer problema vodosnabdjevanja naselja Rječica kada je Efendić, prema njegovim riječima, poništio tadašnji prijedlog sporazuma te sam krenuo u realizaciju gdje se radilo o duplo većem iznosu.

Kandidat Trojke je naveo i kako je bio dogovoren dodatni novac za bazen na Dobrinji, ali kako je Efendić to odbio i rekao da ne treba kako bi sam otvorio bazen.

"Takav odnos ne donosi dobro ni građanima ni općini", dodao je on.

Selimbegović je rekao i kako u Sarajevu sada nema redukcija vode, osim popravki, a na našu konstataciju da to nije u potpunosti istina, naveo je da se radilo o djelomičnim redukcijama jer nije cijeli grad ostao bez vode kao ranije.

Govorio je i o bitnosti saradnje kantonalnih i općinskih vlasti te je poručio da je to potrebno za realizaciju brojnih projekata.

"Otvorit će nam se, kao što se otvorilo na Ilidži", dodao je Selimbegović, misleći na saradnju kantonalnih i općinskih vlasti.

Pohvalio je Efendića zbog izgradnje "Safet Zajko" te šalter sale i uređenja općine.

Jedan od obećanih projekata je i koncertna dvorana za koju Selimbegović smatra da je potreba cijelog grada i kantona, ali i garaže za koju već postoje lokacije na Alipašinom Polju, Dobrinji i Otoci.

"Odstupit ću ako ne ispunim dovoljno ovoga što sam obećao", naveo je on.

Uputio je kritiku jer ne postoji registar zaposlenih za ovu općinu, kao što je ista situacija u Trnovu. Njegovi planovi se odnose i na planirane škole, poput one koja je potrebna u Bojniku te na Novoj Otoci.

Cijeli intervju Mirze Selimbegovića u Klix Studiju možete pogledati na našem YouTube kanalu, kao i na portalu Klix.ba.

Također nas možete slušati i na Spotify, Apple Podcastu, Amazon Music i drugim platformama.