Vjerovatno osvaja mandat
0

Mladen Mišurić Ramljak (HDZ) već ostvario značajnu prednost u Kiseljaku

N. Ž.
Mladen Mirušić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak (Foto: Kiseljak.info)
Mladen Mirušić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak (Foto: Kiseljak.info)
Na Lokalnim izborima održanim u Kiseljaku pobijediti će Mladen Mirušić Ramljak iz HDZ-a, kažu neslužbeni i preliminarni rezultati.

Nakon prebrojanih nešto manje od 4.000 glasova, prema procjenama, Ramljak već ima 2.434 glasa, što je više nego njegova dva protukandidata zajedno.

Izbori u Općini Kiseljak, kao i u Fojnici, Konjicu i Kreševu, održani su dvije sedmice nakon ostatka BiH zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile ove općine.

Inače, pored Ramljaka, građani su mogli glasati za Armina Halilovića iz SDA, te Anela Topalovića kojeg su nominirale stranke Trojke (SDP, NiP, NS). Halilović zasad ima 846, dok Topalović ima 658 glasova.

Ramljak je na mjestu načelnika Općine Kiseljak još od 2004. godine. Član je HDZ-a i član općinskog odbora ove stranke. Po zanimanju je inžinjer hemijske tehnologije.

Na prethodnim izborima je Ramljak pobijedio ukupno četiri kandidata, a osvojio je 5.341 glasova, odnosno 60 posto od ukupnog broja birača koji su izašli na izbore. Iza njega je ostao kandidat SDA Mirnes Nuhić s 2.015 glasova.