Mostar
185

Mnogo radosti za najmlađe, otvoren 5. Festival za djecu

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Peti "Festival za djecu Mostar", koji organizuje Koledž ujedinjenog svijeta, počeo je danas svečanom ceremonijom otvaranja. Festival je, kao i svake godine, humanitarnog karaktera i posvećen je djeci i omladini sa posebnim potrebama.

"U sklopu programa Festivala ove godine učestvuje više od 350 mališana i volontera, koji nastoje uz prigodan program obradovati i zabaviti sve građane Mostara. Na našu radost ovo je postao tradicionalan događaj, kojem se svi jako veselimo, zbog njegovog humanitarnog karaktera i posvećenosti djeci i omladini s posebnim potrebama", kazala je za Klix.ba Adla Velagić-Ćurić, koordinatorica za odnose s javnošću i komunikacije UWC Mostar.

Na Festivalu se predstavljaju Centar "Los Rosales", OŠ za djecu sa posebnim potrebama Mostar, Vrtić "Radobolja", ustanove "Sveta Obitelj", "Naša Djeca", "Egipatsko selo Mostar", te udruženje "Vedri osmijeh", a poseban dio programa čine gostujuće izvedbe Mostarskih mažoretkinja, PS "Mo Stars" i Baletne grupe "Arabesque".

"Specifičnost ovogodišnjeg festivala je i saradnja sa Sportskim savezom Grada Mostara i Fondacijom 'Mali most' uz pomoć kojih organiziramo posebne sportske igre i takmičenja, sa prigodnim nagradama za pobjednike“, zaključila je Velagić-Ćurić.

Posjetitelji Festivala će, osim zabavnog dijela programa, moći posjetiti štandove partnera koji će predstaviti svoje radove i rukotvorine institucija za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, saopćili su organizatori.

Sve aktivnosti organizirane su na sportskom igralištu koje se nalazi iza Gimnazije Mostar, gdje je smješten i sam koledž, a trajat će cijeli dan, dok god bude djece spremne na igru i druženje.