Preliminarni nalaz
82

MUP KS: Oštećenja na autobusu Centrotransa nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Prema preliminarnom nalazu utvrđeno je da oštećenja koja su nastala sinoć na autobusu preduzeća "Centrotrans" u Sarajevu nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
"Izvršenim uviđajem kojeg su, po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz prisustvo stalnog sudskog vještaka balistike i mehanoskopije, prema preliminarnom nalazu utvrđeno je da oštećenja koja su nastala prethodnog dana na autobusu preduzeća "Centrotrans" d.d. Sarajevo nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja", navodi se.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

"Tačan uzrok nastalih oštećenja će biti poznat nakon provedbe određene ekspertize od strane ovlaštenih sudskih vještaka", dodali su.

Podsjetimo, vozač Centrotransovog autobusa je u petak navečer prijavio oštećenja na vozilu koje je saobraćalo Titovom ulicom u Sarajevu, na lokaciji kod Velikog parka. On je rekao da su na vozilo ispaljena četiri metka.