Nakon današnje sjednice
49

MUP KS pojačao represivne i preventivne mjere u sigurnosti u saobraćaju, evo na šta se odnose

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U odnosu na Upravu policije MUP-a KS, a nakon sinoćnjeg vanrednog Kolegija rukovodstva Uprave policije i današnje sjednice Vlade KS, donesene su odluke da se pojačaju kako preventivne, tako i represivne mjere u odnosu na sigurnost u saobraćaju, potvrđeno je za Klix.ba.
Kako nam je rečeno, na snazi je pojačano prisustvo uniformisane policije na saobraćajnicama na području Kantona Sarajevo, mobilnih radarskih kontrola, te specijalnih vozila za evidentiranje prekršaja u oblasti sigurnosti saobraćaja tzv. "presretača".

Također, na snazi ostaju mjere pojačanog prisustva pripadnika Jedinice za saobraćaj u noćnim satima, danima vikenda i frekventnim pješačkim zonama.

Podsjećamo, Uprava MUP-a Kantona Sarajevo je sinoć imala hitnu sjednicu na kojoj se razmatralo kako poboljšati saobraćajnu sigurnost nakon stravične saobraćajne nesreće koja se desila kasno u petak u kojoj je poginula Azra Spahić.

Nesreća se desila u noćnim satima kada je automobil, kojim je upravljao 26-godišnji Armin Berberović, izgubio kontrolu nad vozilom i udario pješakinje dok su prelazile preko pješačkog prelaza.