Konvoj nagazio na minu
3

MVP BiH o eksploziji u Pakistanu: Bh. diplomate nisu povrijeđene, pratimo situaciju

N. V.
Foto: Pakistanski servis RSE, Radio Mashaal
Foto: Pakistanski servis RSE, Radio Mashaal
Konvoj sa stranim diplomata, među kojima je bilo i diplomatsko osoblje iz Bosne i Hercegovine, nagazilo je na minu u Pakistanu. O svemu se oglasilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, navodeći da nema povrijeđenih bh. državljana.
"Obavještavamo javnost da eksplozija koja se dogodila blizu konvoja koji je osiguravao i diplomate iz Bosne i Hercegovine u Pakistanu nije ugrozila njihove živote. Sa olakšanjem potvrđujemo da su bh. diplomate ostale nepovrijeđene", poručili su.

Dodaju da palestinska vlast istražuje incident, a da će Ministarstvo vanjskih poslova nastaviti pratiti situaciju.

Ranije je Radio Slobodna Evropa objavila da je u ovoj eksploziji poginuo jedan policajac, a da su trojica ranjena i trenutno su na liječenju.

U konvoju je bilo 12 diplomata iz BiH, Rusije, Vijetnama, Etiopije, Ruande, Zimbabvea, Indonezije, Uzbekistana, Turkmenistana, Kazahstana i Portugala. Kretali su se ka turističkom mjestu Malam Jabba u okrugu Swat, no putovanje je otkazano i svi su vraćeni na sigurno u grad Mingore.

Portparol okružne policije Moin Fayyaz rekao je za Radio Mashal da se na osnovu prvobitnog uviđaja čini da je bomba bila zakopana pored puta, ali je rekao da je istraga još u toku.