Radi se uviđaj
0

Na autoputu Drugovići - Prnjavor izgorio kamion, saobraćaj potpuno obustavljen

S. Š.
Izvor: RTRS
Izvor: RTRS
Na autoputu na relaciji Drugovići - Prnjavor došlo je do požara na teretnom vozilu zbog čega je u potpunosti obustavljen saobraćaj, javlja BIHAMK.

"Zbog zapaljenog teretnog vozila obustavljen je promet na dionci autoceste Drugovići - Prnjavor", saopćili su.

U toku je policijski uviđaj, a sva vozila iz pravca Drugovića prema Prnjavoru se preusmjeravaju na magistralni put. Također, važno je naglasiti da je dionica puta iz pravca Prnjavora prema Drugovićima prohodna i saobraća se normalno.

Ovog jutra, iz BIHAMK-a javljaju da uz povoljne uslove za vožnju, saobraćaj se na većini cestovnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi.

Saopćenje BIHAMK-a

Zbog radova na dionici M-16 Jajce - Crna Rijeka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko Mrkonjić Grada i Jezera. Zbog izvođenja radova u Mostaru na dionici Varda - Rodoč, saobraćaj se odvija usporeno, jednom prometnom trakom naizmjenično.

Zbog klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici Razboj - Rudanka, na lokaciji prijevoja Ljeskove vode.

Zbog oštećenja mosta na dionici Rogatica - Ustiprača, vozila do 30 tona ukupne dozvoljene mase prometuju naizmjenično jednim prometnim trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Zbog izvođenja radova na dionici Dobro Polje - Miljevina (Sarajevo - Foča), saobraćaj se odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici M-14.1 Bosanska Gradiška - Bosanska Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je saobraćaj za teretna vozila, dok manja vozila prometuju otežano.