Slučaj Zenicatrans
65

Na glavnom pretresu Fuadu Kasumoviću i drugima saslušan ekonomski vještak Delić

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Na Kantonalnom sudu u Zenici danas je održano još jedno suđenje u slučaju Zenicatrans protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i drugih.

Na današnjem glavnom pretresu pred sudskim vijećem obratio se ekonomski vještak Ćamil Delić kojeg je predložila tužiteljica Adina Karadža.

Vještak se u današnjem izlaganju, ali i u dokumentu vještačenja, osvrnuo na donesene odluke između Zenicatransa i Grada Zenica oko kupovine autobusa, udjela u autobuskoj stanici Zenicatransa i brojnim drugim elementima bitnim tužilaštvu u ovom predmetu.

U februaru ove godine na konferenciji za medije Kantonalnog suda u Zenici predsjednica Kantonalnog suda Snježana Čolaković je kazala da će predmet koji se odnosi na 11 osoba najvjerovatnije presudu dobiti sredinom godine.

"Ono što dobijemo moramo raditi efikasno. Predmet koji se odnosi za 11 lica, koji sudimo od februara 2022. godine, traje već godinu dana, a prema izjavi postupajućeg predsjednika vijeća, taj predmet bi se trebao završiti do sredine ove godine", kazala je Čolaković u februaru.

Izgledno je da je pred sudskim vijećem, odbranom i tužiteljima još mnogo posla te da će ovo suđenje potrajati duže od očekivanog.