Odluka Suda BiH
0

Na slobodu pušten Stanimirović koji je ranije uhapšen zbog prijetnji Nešiću i Vulić

A. L.
Foto: The Prestige
Foto: The Prestige
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Vladimiru Stanimiroviću, BiH je donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH te je osumnjičenom određena mjera zabrane sastajanja sa određenim licima.
Kako je saopćeno, izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolisati svaka dva mjeseca.

Inače, Stanimirović je uhapšen prošle srijede zbog prijetnji ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadu Nešiću i državnoj parlamentarki Sanji Vulić.

Stanimirović je direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine. Također, Stanimirović je rukovodeći državni službenik na položaju sekretara sa posebnim zadatkom i na ovoj funkciji nalazi se od prvog juna 2022. godine.

Ranije je radio kao rukovodilac Jedinice za internu reviziju JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.

Zanimljivo, u njegovu odbranu je nakon hapšenja stala i sama Vulić koja je odbacila bilo kakvu mogućnost da Stanimirović ima veze s prijetnjama.

"Neko sa kim provodim najviše vremena, neko sa kim sam odrasla, ne može mi prijetiti niti me ugrožavati. Vladimir Stanimirović je posljednja osoba na svijetu koja bi tako nešto pomislila, a kamoli učinila," izjavila je Vulić.

U izjavi za Srnu, Vulić je istakla da vjeruje kako su iza ovih optužbi ljudi koji već dvije godine pokušavaju narušiti Stanimirovićevu poziciju, prijavljujući ga bezbjednosnim agencijama bez ikakvih osnova. Smatra da je ova situacija sramna i da se na ovaj način igra sa ljudskim životima.