Sarajevo
37

Načelnik Ajnadžić nagradio najuspješnije studente i sportiste iz općine Centar

M. N.
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić, te njenim zamjenikom Mustafom Mulićem danas je u prostorijama Općine Centar organizovao prijem za najbolje studente i sportiste sa područja općine Centar.

Ovom prilikom su za najbolje studente odnosno "Zlatne značke" uručeni zaključci o dodjeli novčanih sredstava u iznosu od po 800 KM. Među nagrađenim zlatnim studentima su: Berin Đikić, Iman Krnjić, Tarik Grubić, Arijana Piknjač i Damir Medunjanin.

Također su nagrađene i "Srebrene značke" kojima su uručeni zaključci o dodjeli novčanih sredstava u iznosu od po 500 KM: Merjem Kasumović, Samra Bešlija-Ašćerić, Mario Jurišić, Almina Alečković, Amina Jažić i Amna Mahmutović. Među prisutnima su bili i uspješni sportisti iz Centra, odnosno prvak Evrope u boksu Edin Puhalo iza kojeg je najuspješnija godina u njegovoj profesionalnoj bokserskoj karijeri gdje je uspio osvojiti dvije titule prvaka Evrope u boksu. Za njega je Općina Centar osigurala nagradu u iznosu od 500 KM, koja mu je prethodno uručena, dok je 300 KM dodijeljeno Hamzi Turulji viceprvaku svijeta u karateu do 75 kilograma.

Čestitajući na postignutim rezultatima načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić su kazali da je ovo veoma važan dan.

"Vi ste naši najbolji pojedinci u znanju i sportu i u vama vidimo buduće lidere koji će odvesti Bosnu i Hercegovinu do njenog cilja, a to je Evropska unija. Naša Općina mnogo ulaže u obrazovanje i sport i vi ste dokaz da je to ulaganje itekako opravdano. Također s ciljem da vam pomognemo na početku vaše profesionalne karijere možete predati zahtjev u Općini Centar za zasnivanje prvog radnog odnosa, odnosno za volontiranje gdje imate platu i plaćene obaveze prema državi u trajanju od godinu dana, što je preduslov za nastavak vaše karijere. Ukoliko pristanete na volontiranje vaš staž započinje od 3. januara naredne godine. Želimo vam puno sreće u daljem radu i takmičenjima i želimo da još puno puta na lijep način ponesete dobar glas o Općini Centar i državi BiH", poručili su Ajnadžić i Karačić.

Prisutni su se zahvalili na prijemu i sveukupnoj podršci koju pruža Općina Centar.

Dodijeljena finansijska sredstva za najbolje studente i sportiste je nadležna služba Općine Centar uplatila tokom dana na njihove račune. Današnjem prijemu je također prisustvovala i pomoćnica za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić.