Lista u Banjoj Luci
22

Nakon povlačenja kandidata PDP-a oglasio se i Borenović, za sve optužio SNSD

A. Ku.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović oglasio se nakon što su se dva kandidata odlučila da povuku s odborničke liste PDP-a u Banjoj Luci izrazivši nezadovoljstvo Draškom Stanivukovićem (PDP).
Iako nije govorio o detaljima, optužio je SNSD da intenzivno traži nekog ko će stati iza saopćenja koja će biti plasirana u javnost.

"Vidim, svakodnevno se nastavljaju napadi sa potpisom Dodikovog režima. Drastično padaju u Banjoj Luci pa ne prezaju ni od čega, te su nakon uvreda, ucjena, prijetnji i blokada, krenuli intenzivno da traže nekoga ko će stati iza saopštenja pisanih u njihovim režimskim kuhinjama. Jutros je sinhronizovano krenuo, preko ATV i tzv. objektivnih blogera i portaloida, zatim RTRS-a, poznati scenario: jedno-dvoje ljudi je pristalo, zbog njima dobro znanih razloga, da budu danas glavna vijest u režimskim medijima sa nekim nevjerovatnim kvalifikacijama i nebulozama. Ujedinjeni u mržnji i sujeti zbog očiglednih, vidljivih djela i dobrih stvari u Banjaluci, prosto je utrkuju raznorazni likovi, razne Baje i mali bajići ko će prokomentarisati - od onog 'Republika Šumska' tipa, preko 'čestitog kamiondžije', do one 'poštene' veleizdajnice, koja dobro zna šta su monstruozne režimske podvale, jer je i ona sa nama kroz to prolazila, a sada ih uzdiže i u njima baš uživa", navodi Borenović.

Dodaje da je i PDP prošao podvale o 40 Britanaca, otimanju kamiona sa glasačkim listićima, udaru na institucije plinskim bocama...

"Ovo danas je uobičajena režimska aktivnost na kakve smo navikli, jer nemaju ništa bolje da ponude. U narednih osam dana očekujemo još brutalnih SNSD napada na nas, ali džaba - Draško i PDP u sljedeću nedjelju ostvaruju veliku pobjedu za dobra djela, za svoj narod i za našu Banju Luku", zaključio je Borenović.

Podsjetimo, Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić koji su se povukli sa liste PDP-a naveli su, između ostalog, da je Stanivuković izdao sve i sve podredio sebi.