Kraljević se povlači
44

Nakon punih 20 godina Široki Brijeg će dobiti novog gradonačelnika

D. Be.
Miro Kraljević (u sredini) i Ivo Pavković (lijevo)
Miro Kraljević (u sredini) i Ivo Pavković (lijevo)
Miro Kraljević je već 20 godina na čelu Širokog Brijega, ali nakon ovih lokalnih izbora završit će njegova vladavina. Kandidati za gradonačelnika su Ivo Pavković (HDZ BiH) i Žarko Lasić (HDZ 1990).

Kraljević, istaknuti član HDZ-a BiH, je bio načelnik općine Široki Brijeg od 2004. do 2014. godine kada je ovo hercegovačko mjesto dobilo status grada.

Kraljević je zatim postao prvi gradonačelnik Širokog Brijega, a tu funkciju je potvrdio i na lokalnim izborima 2016. i 2020. godine.

Ipak sada se odlučio oprostiti od funkcije gradonačelnika i prepustiti funkciju mlađima.

"Pred vama su novi ljudi za nove izazove. Vjerujem kako će birači i ovaj put prepoznati naš rad, zalaganje i korektan odnos prema njima", poručio je predsjednik GO HDZ-a BiH Široki Brijeg Miro Kraljević.

U aprilu ove godine Gradski odbor HDZ-a BiH Široki Brijeg jednoglasno je donio odluku prema kojoj će dosadašnji pomoćnik gradonačelnika za privredu i šef Odsjeka za privredu u Gradskoj upravi Ivo Pavković biti kandidat za gradonačelnika Širokog Brijega na ovogodišnjim lokalnim izborima.

"Uz podršku birača 6. listopada idemo nadograditi do sada učinjeno za bolji, razvijeniji i moderniji Široki Brijeg“, istaknuo je Ivo Pavković i pozvao birače na masovan izlazak.

Njegov protukandidat Žarko Lasić do sada nije bio politički aktivan.

"Politički nisam bio aktivan u smisli bavljenja politikom, ali ideje i načini vođenja su mi uvijek bili izazov za pokazivanje vlastite vještine. Stoga sam se konačno odlučio i na aktivno učešće u politici, a sve sa svrhom bolje organizacije i vođenja politike te samog života u našem gradu. Jer, ključne riječi kao kao što su povjerenje, komunikacija i implementacija, veoma su važne za naš grad", rekao je Lasić.