Odluka vlade
68

Nakon zločina u Sanskom Mostu sutra Dan žalosti u USK

A. Ku.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nakon tragedije koja je potresla Sanski Most, Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) donijela je Odluku kojom se petak, 23. august, proglašava Danom žalosti na području cijelog kantona.

Sutra će biti održana komemoracija žrtvama tragedije u kojoj su život izgubila tri uposlenika JU Gimnazija Sanski Most.

U odluci Vlade USK navodi se da će Dan žalosti biti obilježen obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela kantonalne vlasti i tijela jedinica lokalne samouprave.

Zastave će također biti spuštene na pola koplja na zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih lica, kao i na objektima gdje fizička lica obavljaju samostalne djelatnosti.

Na Dan žalosti, prema odluci Vlade, zabavne priredbe neće biti dozvoljene, a pravna lica koja obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost dužna su prilagoditi svoje programe na način koji odgovara ozbiljnosti dana. To uključuje emitiranje sadržaja koji odražavaju karakter Dana žalosti.

Podsjetimo, direktor Mješovite srednje škole Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Midžan i školska sekretarica Nisveta Kljunić žrtva su jučerašnjeg stravičnog zločina kojeg je počinio domar škole Mehemed Vukalić.