Poručuju da je dosta
0

Naprijed: Isak i Nešić su se pretvorili u klaunove i ponižavaju naše institucije

A. Ku.
Šemsudin Mehmedović, predsjednik stranke Naprijed (Foto: Naprijed BiH)
Šemsudin Mehmedović, predsjednik stranke Naprijed (Foto: Naprijed BiH)
Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić danas je saopćio da je bio izložen napadu, jer je vozač preticao njegovo službeno vozilo pod pratnjom. Potom se oglasio MUP KS i kazao da u navedenom incidentu nema elemenata krivičnog djela.
Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak je nakon toga prozvao Nešića i kazao, između ostalog, da njegova spora vožnja ne treba čuditi s obzirom na stepen neuređenosti putne infrastrukture u entitetu RS.

Zbog navedenih saopćenja i reakcija oglasili su se iz stranke Naprijed te su Isaka i Nešića nazvali klaunovima.

"Dok svjedočimo monstruoznim zločinima na našim ulicama, zgražavajući se nad porastom nasilja, Ramo i Nešić, koji bi trebali biti stubovi naše sigurnosti, pretvorili su se u klaunove, baveći se međusobnim prepucavanjima i šalama. Ovo nije vrijeme za cirkus, već za ozbiljno preuzimanje odgovornosti i rješavanje sigurnosnih problema koji ugrožavaju našu zajednicu", navode iz stranke Naprijed.

Pozivaju ih da preuzmu odgovornost te da se povuku ako nisu sposobni da obavljaju svoj posao.

"Njihova nesposobnost i neozbiljnost ne samo da ponižavaju naše institucije, već direktno ugrožavaju živote naših građana. Ova lakrdija mora prestati! Vrijeme je da se konačno preuzme odgovornost za sigurnost u ovoj zemlji, a ne da se rugaju narodu dok nam kriminalci šetaju ulicama. Dosta je igranja sa sigurnošću i živcima ovog naroda – dosta je više! Ako niste sposobni obavljati svoj posao, povucite se i prepustite ga onima koji znaju kako zaštititi ovaj narod", zaključuje se u saopćenju stranke Naprijed.