Novi saziv skupštine
12

Narodni front će se odazvati Stanivukovićevom pozivu na konsultacije

A. Ku.
Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta (Foto: Narodni front)
Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta (Foto: Narodni front)
Narodni front (NF) će se odazvati pozivu na konsultacije gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića.

Kažu da ova stranka ni u prošlom sazivu gradske skupštine nije bila prepreka razvoju grada.

Dodaju da konsultacije ne znače i koaliciju i da i dalje ostaju pri svom stavu da su oni opozicija i da neće biti u koaliciji ni sa jednim blokom, ni sa onim okupljenim oko SNSD-a, ni sa onim okupljenim oko Stanivukovića.

Iz Narodnog fronta ističu da su protekle četiri godine pokazale da oba ova bloka funkcionišu po istom principu i da su često kršili i zakone i propise kako bi došli do svog cilja.

Dodaju da se njihova politička platforma zasniva na borbi protiv kriminala i korupcije i na vladavini prava, te je jasno zašto ne mogu biti dio nijednog od ova dva bloka.

"Sve odluke koje su dobre za grad Banju Luku i koje su u skladu sa zakonom mi ćemo podržati. Ono što nije zakonito i nije u skladu sa propisima, nećemo. Tako smo funkcionisali i ranije, tako i nastavljamo. Mi smo za to da grad funkcioniše normalno, ali dva odbornika Narodnog fronta teško da mogu uticati na igre i politike bilo kojeg od dva bloka. I gradonačelnik i SNSD su se proglasili pobjednicima izbora, pa očekujemo od njih da nađu način da se grad razvija i funkcioniše bez opstrukcija u kojima uvijek ispaštaju građani", zaključuju iz Narodnog fronta.