U planu i novi projekti
97

Nastavljaju se radovi na sanaciji ulica i vodovodne mreže na području Općine Stari Grad

S. Š.
Općina Stari Grad Sarajevo nastavlja radove na sanaciji ulica i vodovodne mreže.

Načelnik Irfan Čengić objavio je kako su radovi na sanacijama u četiri ulice završeni ranije ove sezone te da su trenutno završeni ili su u toku radovi u dodatnih šest ulica: Hadžijska ravan, Ablagijin sokak, Pod Hridom, Poddžebhana, Balibegovica i Bistrik basamaci.

Radovi na sanaciji vodovodne mreže u ulici Sedrenik, koje realizuje KJKP "Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo", su završeni.

Podsjetio je da su radovi koje izvodi ViK ove godine vrijedni oko 4,7 miliona KM, što predstavlja rekordna sredstva uložena u vodovodnu mrežu u Starom Gradu.

Objasnio je građanima ulica Karpuzova i Čadordžina razloge zbog kojih je odgođen završetak radova.

"Kada smo vidjeli u kakvom bi stanju ostale ulice ukoliko samo ViK završi svoje radove, odlučili smo dodatno uraditi kanalizaciju i asfaltiranje cijele ulice. Iako su ovi dodatni radovi morali čekati Rebalans budžeta i potpis Sporazuma, smatram da je bolje da ih uradimo kako bi imali dugoročnije rješenje", istakao je načelnik Čengić.

Osim toga, naglasio je da u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, a zahvaljujući ministru Adnanu Šteti, uskoro započinju radovi na tri velika gradilišta u Starom Gradu:

  • Glavna saobraćajnica i trotoari uz tramvajske šine;
  • Ulica Bistrik od Trga Austrije do tranzita;
  • Cesta za izletište Barice.

Samo ova tri projekta su vrijedna preko 10 miliona KM.

Načelnik Čengić najavio je i dodatne radove u ulicama predviđenim Programom radova, za koje su osigurana finansijska sredstva. Ugovori su već potpisani za radove u ulicama: Nevjestina, Paje sokak i Grlica.

Više informacija o ovim projektima bit će objavljeno uskoro.