Bizarna postavka
0

Neko je postavio instalaciju sa životinjskim organima u Sarajevu, sve prijavljeno policiji

S. Š.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Ispred zgrade Federalnog ministarstva zdravstva u Sarajevu postavljena je neobična instalacija sa životinjskim organima.

Na instalaciji piše da 28 oboljelih od cistične fibroze čeka razrješenje administrativnih problema Federalnog ministarstva zdravstva i Vlade Federacije BiH.

Predsjednica Udruženja oboljelih od cistične fibroze u FBiH Elvira Muhić za Klix.ba je kazala da udruženje nije autor ove instalacije niti ima ikakve veze sa njom. Navela je, također, da su o svemu upoznate policija i inspekcija.

"Postavka koja se zatekla ispred Federalnog ministarstva zdravstva nema nikakve veze sa udruženjem za cističnu fibrozu. Udruženje nije autor, nema nikakve veze sa tim i mi smo zatečeni kad smo dobili ovu informaciju. Prijavili smo policiji i inspekciji sa nalogom da uklone ovu instalaciju", kazala je Muhić.

Istakla je, potom, kako neće dozvoliti da se djeca koja boluju od cistične fibroze zloupotrebljavaju.

"Naša djeca primaju redovnu terapiju, za to smo se izborili i sve funkcioniše prilično normalno i naravno da uvijek postoji prostor za unaprijeđenje. Ova postavka nas je zatekla. Onom ko je autor ovog gnusnog djela poručujemo da su naišli na pogrešnu adresu i da se ne igraju sa nama", zaključila je Muhić.