Nije se normalizovalo
24

Nekoliko ilidžanskih naselja ima probleme s vodom nakon jučerašnjeg nestanka struje

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon što je jučer nestalo struje u cijeloj Bosni i Hercegovini, na mnogim lokacijama je nestalo i vode s obzirom na to da su prestale raditi pumpe koje izbacuju vodu. Međutim, problem s vodom se nastavio i nakon što se električna energija vratila.

Kako su nam kazali iz Vodovoda i kanalizacije u Sarajevu, problem sa strujom, odnosno puštanjem vode postoji u ilidžanskim naseljima Rakovica i Blažuj. Očekuje se da će radnici brzo ukloniti kvar.

Inače, Sarajevo ima česte probleme s vodosnabdijevanjem zbog čega je telefon medijskih redakcija nerijetko jedini spas za građane i nada da će se nešto promijeniti ili dobiti odgovore.

U rekonsturkciju vodosnabdijevanja su do sada uloženi milioni u Kantonu Sarajevo, ali to očigledno nije dovoljno. Podsjetit ćemo da u naselju Poljine i Kromolju, mnogi građani godinama imaju probleme s nestankom vode, koji znaju trajati i duže od 10 dana.

Problem je što se ovo naselje nalazi visoko i potrebne su snažnije pumpe. Zbog toga su prošle godine kupljene nove pumpe, ali to očigledno nije pomoglo jer su se i danas nezadovoljni građani ova dva naselja javljali redakciji Klix.ba, kako bi se požalili da na Poljinama nemaju vodu već četiri dana, a u Kromolju skoro 20 dana.

Iz VIK-a građanima poručuju da pumpe rade i da je vodosnabdijevanje uredno, međutim činjenica je da na česmama oni ipak nemaju vode.